Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Ευχές για το 2022 από το Σύλλογο Παλαιοχωριτών


 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σας εύχεται:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΟΙ   ΓΙΟΡΤΕΣ   ΠΟΥ   ΕΡΧΟΝΤΑΙ   ΝΑ   ΕΙΝΑΙ

ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ  &  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ

Ο  ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ  ΧΡΟΝΟΣ  ΝΑ  ΧΑΡΙΣΕΙ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ

ΥΓΕΙΑ – ΕΥΤΥΧΙΑ – ΑΓΑΠΗ – ΕΙΡΗΝΗ  ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου, συγχωριανοί, φίλες και φίλοι του χωριού μας.

Στην καθιερωμένη πλέον ετήσια επιστολή του Συλλόγου με τις ευχές για τις Άγιες ημέρες και τον ερχομό του νέου έτους, λαμβάνουμε την ευκαιρία να σας πληροφορήσουμε ότι, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες και ο COVID-19 το επιτρέψουν:

1.     Την Κυριακή 07 Αυγούστου 2022, στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία:

·      Θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Παλαιοχωριτών στους απελευθερωτικούς αγώνες της Πατρίδος μας, καθώς και των θυμάτων του εμφυλίου πολέμου.

·      Θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ υγείας των απανταχού Παλαιοχωριτών, μελών και φίλων του Συλλόγου μας. Στη συνέχεια θα προσφερθεί κέρασμα από το Σύλλογο στο κυλικείο.

·      Θα γίνει βράβευση των εισακτέων σε ΑΕΙ/ΤΕΙ κατά τα έτη 2019-2020-2021. Παρακαλούμε τους/τις φοιτητές/τριες να μας ενημερώσουν με τα ακριβή στοιχεία των σχολών και τμημάτων που έχουν εισαχθεί το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου, για να αποφευχθούν παραλήψεις και λάθη. Κάθε χρόνο στην ενημερωτική επιστολή το τονίζουμε για την ενημέρωση, αλλά ελάχιστοι ανταποκρίνονται με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην αναζήτηση των εισακτέων και να παραλείπονται άτομα.

·      Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου με την παρουσίαση των πεπραγμένων του Δ.Σ., του οικονομικού απολογισμού και της έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής για τα έτη 2019-2020-2021 και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

2.     Παρακαλείστε όλα τα μέλη του Συλλόγου και όποιος άλλος επιθυμεί, να μας στείλετε στα email ή με μήνυμα στα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ., την δική σας ηλεκτρονική διεύθυνση, έτσι ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε μαζί σας σύντομα και χωρίς ταχυδρομικά τέλη.

3.     Εάν κάποιο μέλος, ή συγχωριανός/νή, ή και φίλος του Χωριού μας, έχει κάποια πρόταση, τόσο για έργα που άπτονται στα καθήκοντα του Συλλόγου, όσο και για την επαναλειτουργία της συνάντησης των απανταχού Παλαιοχωριτών, μπορεί να μας την στείλει, έτσι ώστε, όλες οι προτάσεις επώνυμα και ολοκληρωμένα, να τεθούν προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση.

4.     Σας υπενθυμίζουμε ότι, κατά τους θερινούς μήνες στο χωριό μας, λειτουργεί το ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο «Ο ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ» του Κων/νου Κ.Ν. Παπαναγιώτου και οι επισκέψεις γίνονται κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 6946005845.

5.     Επειδή, το μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορίας του Χωριού μας, έχει γραφτεί από χωριανούς που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας, το Δ.Σ., προς τιμήν και για τη μνήμη των νεκρών προγόνων μας, αποφάσισε να διερευνήσει σε βάθος χρόνου 70ετίας, ήτοι από το 1950, όπου και άρχισε να σταθεροποιείτε η κατάσταση στη Χώρα μας, και να δημιουργήσει ένα μητρώο «απολεσθέντων συγχωριανών». Το μητρώο αυτό, θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Χωριού μας, που δημιούργησε ο αείμνηστος Παπαναγιώτου Κων/νος και συνεχίζει να διατηρεί και να ενημερώνει ο γιός του Νικόλαος. Παρακαλούμε λοιπόν όλους, να βοηθήσετε αυτή μας τη προσπάθεια, ενημερώνοντας στα παρακάτω αναγραφόμενα τηλέφωνα το Δ.Σ. με σχετικές πληροφορίες για το οικογενειακό σας και ευρύτερο συγγενικό σας περιβάλλον. Τα στοιχεία που πρέπει να αναγράφονται είναι: ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, ηλικία και ημερομηνία θανάτου, τόπος ταφής, επάγγελμα.

6.     Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι η προσπάθεια για την επανασύσταση της Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία σιγά-σιγά υλοποιείται. Ήδη έχει γίνει, πλεγματοπερίφραξη χώρου, μερική τσιμεντόστρωση εξωτερικά των κελιών και του Ναού, τοποθετήθηκαν πόρτες και παράθυρα στα κελιά και το αρχονταρίκι. Τα κελιά εξοπλίστηκαν πλήρως με έπιπλα, συσκευές και σκεύη και αυτές τις ημέρες εγκαθίστανται σε αυτά οι δύο δόκιμες μοναχές του μοναστηριού, αδελφές Μαρία και Γεωργία. Η βοήθεια όλων μας είναι απαραίτητη για να καλυφθούν οι υπάρχουσες ελλείψεις, και με την άνωθεν μέριμνα και βοήθεια του Θεού και του Προφ. Ηλία, σύντομα το Μοναστήρι να γίνει πλήρως λειτουργικό.

Επισκεφτείτε, ενημερωθείτε και παρακινήστε και άλλους να κάνουν χρήση του ιστότοπου του Χωριού μας, για να παραμένουμε σε επαφή με τις ρίζες μας. Σε τακτά χρονικά διαστήματα αναρτώνται διάφορες ανακοινώσεις του Συλλόγου και άλλα ενδιαφέροντα του Χωριού μας. Η διεύθυνση του ιστότοπου είναι: paleochori.gr  Διεύθυνση επικοινωνίας: palaioxwri.blogspot@gmail.com ή στα προσωπικά email των μελών του Δ.Σ.

 

 


 

Με εκτίμηση και αγάπη

το Διοικητικό Συμβούλιο


                                                

 

 

 

 

 

 

 

Τηλέφωνα & διευθύνσεις επικοινωνίας:

Τσεκούρας Ευάγγελος                  τηλ. 697 38 33 287 - 210 53 10 731     evaggelostsek@gmail.com

Μπούρας Κων/νος                        τηλ. 694 43 12 802

Γεωργίου Πέτρος                          τηλ. 697 83 84 676

Μπούρα-Δερνίκα Μαρία               τηλ. 698 44 62 182 - 22360 23421

Παπαναγιώτου Λαμπρινή              τηλ. 210 51 46 607 – 6977196500        papanageor@gmail.com

Τσεκούρας Ηλίας                           τηλ. 697 41 10 950 - 22310 35361        iltsekpalaioxori@gmail.com

Μπούρας Νίκος                             τηλ. 693 72 12 029