Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Εις μνήμην Πλωτάρχου Δημητρίου Παπαναγιώτου

 

Εις μνήμην Πλωτάρχου (Ε) Δημητρίου Παπαναγιώτου Π.Ν. ε.α. που απεβίωσε στις 14/09/2021 και κηδεύτηκε στο νεκροταφείο του Βύρωνα.

Από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ευάγγελο Τσεκούρα

 

   Αγαπητέ Δημήτρη,

       Ο ξαφνικός σου θάνατος στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, ήχησε στα αυτιά γνωστών και φίλων σαν κεραυνός εν αιθρία, σαν απίστευτο γεγονός. Όμως αλλοίμονο, η δυσάρεστη αυτή είδηση υπήρξε αληθινή, γέμισε τις καρδιές μας με θλίψη και μας συγκλόνισε όλους. Θα μας λείψεις πολύ! Μα πιο πολύ θα λείψεις από την αγαπημένη σου οικογένεια, την σύζυγό σου Κατερίνα που όλα τα χρόνια του έγγαμου βίου σας είχατε τόση αγάπη που ήταν παραδειγματική, στις δύο σου κόρες, Αθηνά και Μαρία και στα τρία εγγονάκια σου, που σε θαύμαζαν και σε υπεραγαπούσαν. Ήσουν υποδειγματικός οικογενειάρχης που τους αγαπούσες και τους προστάτευες με κάθε δυνατό και έντιμο τρόπο.

       Η ασθένειά σου ήταν ξαφνική και σύντομη, δεν κουράστηκες ούτε κούρασες την οικογένειά σου, όπως ήσουν σε όλη τη ζωή σου ακούραστος, γεμάτος ενέργεια και προσφορά για την οικογένειά σου, τους συγγενείς γνωστούς και φίλους.

       Υπηρέτησες στο Π.Ν. στο σώμα των βατραχανθρώπων και ειδικότερα στην εξουδετέρωση ναρκών. Ήσουν το παράδειγμα και αγαπητός στους συναδέλφους σου για το ήθος σου, το πράο και ήρεμο ύφος σου και για όλη τη συμπεριφορά σου. Εξαιρετικά καταρτισμένος υπηρέτησες με αφοσίωση και υπευθυνότητα σε όλες τις θέσεις που τοποθετήθηκες. Η καλλιέργεια, η ευγένεια, η κομψότητα και ευθύτητα στους τρόπους σου, το επαγγελματικό σου ήθος, η καλοσύνη σου, η σωστή και ψύχραιμη κρίση σου, το χιούμορ σου ήταν προτερήματα που σε διέκριναν. Λογάριαζες τη γνώμη του άλλου, σεβόσουν την άποψή του. Το πέρασμά σου από τούτη τη ζωή ήταν ποιοτικό, δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει αυτά τα προτερήματά σου.

       Ήσουν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου του Χωριού μας Απανταχού Παλαιοχωριτών «Ο Προφήτης Ηλίας» και διετέλεσες μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και για όλα τα χρόνια ενεργό μέλος του Συλλόγου με σημαντική προσφορά στο Σύλλογο και στο Χωριό σου.

       Δημήτρης Παπαναγιώτου: Ένα όνομα αγαπημένο με μεγάλη αναμφισβήτητη αξία, ένα όνομα που μέσα του περικλείει τη λέξη Άνθρωπος με κεφαλαίο ΆΛΦΑ.

       Εύχομαι σαν φτάσεις στο τέρμα να συναντήσεις τον δίκαιο κριτή για να σε οδηγήσει στις πύλες του Παραδείσου, γιατί εκεί σου αξίζει.

       Θα σε θυμόμαστε όλοι με αγάπη και με τις καλύτερες αναμνήσεις.

       Ας είναι ελαφρύ και ευλογημένο το χώμα που σε σκεπάζει.

       Καλό σου ταξίδι Δημήτρη.