Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΩΝ "Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ - ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ (ΟΜΙΛΑΙΩΝ) ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ


                            

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ν. ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο και το Δ. Σ.  του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Παλαιοχωριτών «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» για την Απόφαση που πήρε να με βραβεύσει για την προσφορά μου στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας και ιδιαίτερα για την Ιστοσελίδα – Ιστότοπο (www.paleochori.gr) του χωριού μας, όπου έχει αναρτηθεί μία μεγάλη έρευνα που δεν αφορά μόνο θέματα του χωριού μας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και άλλα θέματα γενικότερου (πατριωτικού κυρίως) ενδιαφέροντος. (Σουλιώτες, Τσάμηδες, Βλάχοι, Πολιτοχώρια, Αυθεντικά δημοτικά τραγούδια, χοροί της περιοχής μας κ.α). Αυτός είναι ο λόγος που επισκέπτονται την ιστοσελίδα - Ιστότοπο του χωριού μας όχι μόνο αναγνώστες που κατάγονται από το χωριό μας, αλλά και αναγνώστες από όλη την Ελλάδα και από Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό, προβάλλοντας την μεγάλη ιστορία της περιοχής που βρίσκεται το χωριό μας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ομηρικής αρχαίας Ελλάδας (Ιλιάδα 683 - 685) : «…οι τ’ είχον Φθίην ήδ’ Ελλάδα καλλιγύναικα, Μυρμιδόνες δε καλεύντο και Έλληνες και Αχαιοί των αυ’ πεντήκοντα νεών ήν αρχός Αχιλλεύς…». Στην περιοχή αυτή όπως είναι γνωστό κατοικούσαν  οι Αινιάνες από το 1200 π.Χ σε πόλη ή όμιλο μικρών οικισμών με την ονομασία «Ομίλαι» και οι οποίοι, σύμφωνα με τον Έλληνα ιστορικό - περιηγητή - γεωγράφο του 2ου μ.Χ αιώνα Παυσανία (Χ. 2, 8), υπερηφανεύονταν ότι ήταν απόγονοι του Αχιλλέα. 
Θα πρέπει όμως να διευκρινίσω  ότι το βραβείο αυτό δεν ανήκει μόνο σε μένα που έκανα την έρευνα και είχα την επιμέλεια των κειμένων, αλλά και στο γιο μου Νίκο που ανέβασε όλη αυτή την ύλη στο διαδίκτυο, με τις ειδικές γνώσεις που απέκτησε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών (Προγραμματιστής - Ηλεκτολόγος Μηχανικός Η/Υ). 
Για να γίνει αυτή η εργασία χρειάστηκαν πολλές ώρες εργασίας την ημέρα και για πολλούς μήνες, που αν δεν είχα την βοήθεια του γιου μου Νίκου θα ήταν αδύνατον να ανέβει όλη αυτή η ύλη στο διαδίκτυο διότι θα απαιτούνταν πάρα πολλά χρήματα για να την αναλάβει κάποιο γραφείο που κατασκευάζει ιστοσελίδες και τα χρήματα αυτά, τόσο τα δικά μου όσο και του Συλλόγου μας, δεν υπήρχαν. Συνεπώς δεν θα είχαμε αυτή την ιστοσελίδα με την τόσο μεγάλη αναγνωσιμότητα, ήδη ξεπέρασε τις 800.000 επισκέψεις. 
Αργότερα, στο μέλλον, αν ο Σύλλογος μας έχει την οικονομική δυνατότητα να εκδώσει την ύλη αυτή και σε έντυπη μορφή (Βιβλίο), δηλώνω από τώρα ότι του παραχωρώ τα πνευματικά μου δικαιώματα δωρεάν και τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων να πηγαίνουν όλα στο ταμείο του Συλλόγου. 

Δυστυχώς σοβαροί λόγοι υγείας δεν μου επέτρεψαν να παρευρεθώ στην εκδήλωση του Συλλόγου να παραλάβω ο ίδιος την πλακέτα της βράβευσης μου και να απευθύνω δια ζώσης τις ευχαριστίες μου προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του Συλλόγου και ένα σύντομο χαιρετισμό προς τους συγχωριανούς μας, για τους οποίους ενδιαφέρομαι όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στον τόπο της εργασίας μου, μακριά από το χωριό μας. Απόδειξη ότι δεν πήρα ποτέ τα εκλογικά μου δικαιώματα από το χωριό μας και όταν στον τόπο της εργασίας μου με ρωτούν για την καταγωγή μου, με υπερηφάνεια τους δηλώνω ότι κατάγομαι από το Παλαιοχώρι Τυμφρηστού (Ομιλαίων) Φθιώτιδος, την καρδιά της αρχαίας Ομηρικής Ελλάδας. Και πάλι σας απευθύνω τα θερμά μου ευχαριστήρια.      


 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ (30 - 7 - 2016)